Photo: Carole Fleischmann
Jag är uppvuxen i Sverige, men när jag var 17 år fick jag ett stipendium till United World College of the Adriatic i Trieste i Italien. Sedan dess har jag mer eller mindre levt utomlands med Zürich i Schweiz som bas.
 
Med tiden har jag hittat nya rötter och tillhörighet i en ny kultur. En lösning har varit att regelbundet besöka Sverige och fortsätta ha kontakt med vänner och familj där. Naturen och yoga har varit andra trogna följeslagare på vägen. 
 
Jag har nu ett schweiziskt medborgarskap – efter 12 år i landet känns det bra att kunna rösta och följa den politiska debatten på ett aktivt sätt. 
 
Hållbarhet är ett ord, som de senaste åren fått en allt större betydelse i mitt liv. För mig innebär det att ha tillräckligt med tid för familj och vänner, men också att sätta naturen i första rummet. Jag drömmer om ett liv där det är möjligt att filtrera såväl arbete, som konsumtion och resande genom hållbarhetens lins – både på det inre och yttre planet.  
 
Under årens lopp har jag arbetat med att skriva och intervjua, men har också arbetat administrativt och rådgivande. Jag tycker om att gräva i olika ämnen, göra efterforskningar och vända och vrida på olika perspektiv. Somliga skulle säga att jag är bra på att fånga tidsandan, komma på kreativa idéer och leka med språket. Om jag får några timmar över spenderar jag gärna tid i bokhandeln, biblioteket eller tidningsaffären.
 
Jag är journalist och diplomerad studie-, yrkes- och karriärvägledare. Det var en viktig milstolpe att avsluta mastern på ZHAW på tyska (Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften). Den drivande kraften var att få en djupare förståelse för arbete, identitet och livsval. Det föll sig naturligt att skriva ett avslutningsarbete om hur rådgivning kan användas för att hjälpa kvalificerade kvinnor med migrationsbakgrund hitta nya jobbmöjligheter i ett nytt kulturellt sammanhang
 
Kontakta mig gärna med frågor, funderingar och nya uppdrag.     

© 2021 by Elisabeth Forslund.

    This site was designed with the
    .com
    website builder. Create your website today.
    Start Now